Nieuwsbrief April 2019

24 april 2019 | Rian Coumou

Een plaats voor dierbare ontmoetingen

Nieuwsbrief april 2019

In deze Nieuwsbrief wat bijzonderheden over de laatste maanden van 2018. Daarnaast stel ik mij ook straks even voor als de schrijfster van de Nieuwsbrief. En we kijken even vooruit naar volgende maanden in 2019!

Kerstborrel

In december 2018 werden we uitgenodigd voor de kerstborrel bij Kookclub Bodega in Goes. Het was gezellig om kennis te maken met iedereen die op zijn of haar wijze een steentje bijdraagt aan Djodjo. Herman en Joke hadden een bedankwoord voor alle vrijwilligers. Bovendien kon men kennismaken met enkele nieuwe aanwinsten: nieuwe bezoekvrijwilligers en een enthousiasteling die de nieuwsbrief wil gaan verzorgen……! Daarover straks meer!

Activiteitenmiddag

In het laatste kwartaal 2018 hebben Marianne en Joke een activiteitenmiddag georganiseerd voor alle vrijwilligers met hun hond, Er waren denkspelletjes en de deelnemers mochten zelf een behendigheidsparcoursje bouwen voor hun hond.

Natuurlijk afhankelijk van wat hun hond aankon. Er was vooral heel veel plezier!!!

Kenningsmakingsmiddag voor de nieuwe vrijwilligers en hun honden.

Alle nieuwe vrijwilligers en hun honden waren aanwezig op vrijdagmiddag 12 april in Hansweert. Kennismaken met Djodjo en wat er zoal van hen verwacht wordt! Een spannend gebeuren waar ook mijn man en mijn hond aan deel namen.

Kees Wesseling met Nin Po! Wat zegt hij over zijn nieuwe taak als vrijwilliger: “Ik heb er onwijs veel zin in. En ik denk dat hetzelfde geldt voor Nin Po. Die is altijd enthousiast als hij mensen ontmoet. Misschien moet hij zelfs wel leren om een beetje te ‘dimmen’ bij nieuweontmoetingen!!!”

Begin juni zijn de nieuwe opleidingsdagen!

Hoe kom ik nu zo bij Stichting DjoDjo?

Mijn naam is Rian Coumou. Stichting DjoDjo, ik had er al veel over gehoord. Toen Herman mij vorig jaar vroeg of ik ook iets voor deze club wilde doen, hoefde ik niet lang na te denken. Ik geniet altijd van Nin Po, onze Tibetaanse terriër, die mij en Kees, heel veel plezier schenkt. Als ik eens een baaldag heb, en ik kom thuis, dan word ik weer blij als ik Nin Po even kan aaien. Enfin, ik denk dat ik jullie niets hoef te vertellen over het positieve effect van honden op mensen. Man Kees gaf zich na het verhaal van Herman over DjoDjo direct op om als vrijwilliger samen met Nin Po mensen te bezoeken.

Ik besloot om als vrijwilliger de nieuwsbrief te gaan verzorgen. Stukjes schrijven, vind ik leuk, en zeker verhalen rond dier en mens. Ik hoop dat ik af en toe eens bij een evenement mag zijn, eens iemand mag interviewen over het werk bij Djodjo en ik hoop ook mensen buiten Djodjo te enthousiasmeren.

Als jullie ideeën hebben voor de Nieuwsbrief, dan hoor ik dat graag!

In het Paasweekend stond Stichting DjoDjo met een stand bij Dogshow Goes

De zorg die Stichting DJODJO levert is laagdrempelig: In principe komt iedereen in aanmerking die het nodig heeft. Onze inzet is niet afhankelijk van indicaties. De hulp is gratis, maar we zijn nog niet in staat om aan alle hulpvragen te kunnen voldoen. Veiligheid en respect voor mens en dier staan bij ons centraal en voorop.

Onze reeds door Pets4Care opgeleide vrijwilligers gaan één keer per twee jaar op herhaling. Binnen onze stichting, zorgen wij voor training en intervisie.

Zo waarborgen wij continue de kwaliteit van de inzet.

Wilt u ons op de voet volgen, dat kan via onze FB pagina:

www.facebook.com/stichtingdjodjo/

Zoals bij elk goed doel is er nooit teveel geld en hoe

meer donaties, hoe meer bezoekvrijwilligers we op kunnen

laten leiden bij Pets4Care. Dus kijkt u naar de website en meld u aan als

donateur.

Behalve door donaties, genereren we ook financiële middelen door activiteiten te organiseren of op markten te staan.

Tot slot hebben we collectebussen met ons logo die op diverse plaatsen bij winkels, dierenartsen of instellingen staan.