Wie zijn wij ?

Stichting DJODJO  bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers met een hart voor dieren en mensen.
Deze groep vrijwilligers hebben een bestuur gevormd (zie  "Het bestuur") , er zijn vrijwilligers die "faciliterende taken " op zich nemen en er zijn vrijwilligers die met hun dier  bezoekteam zijn ( zie "De bezoekteams").

De stichting is genoemd naar Djodjo, een zwarte labradorreu (zie "Djodjo")
Onderstaande motivatie van de vrijwilligers om mee te doen met de stichting spreekt voor zich:

Joke

Mijn motivatie om stichting DjoDjo op te richten samen met Herman:

Zelf heb ik altijd heel veel gehad aan mijn honden: ze zijn er altijd voor me,voelen haarfijn aan of ik goed in mijn vel zit - of niet en hebben dat vaak eerder door dan ikzelf. Ze zijn altijd blij als ik thuis kom, bieden troost  en warmte als het nodig is en zijn altijd heel trouw en vrolijk. Doordat ze mij spiegelen heb ik  veel van ze geleerd.
Sinds 2010 heb ik een eigen bedrijfje, van waaruit ik cliënten zorg en begeleiding bied tijdens hun groei/herstelproces.
De honden zijn altijd aanwezig als “ omgevingsvitamines ”, soms helpen ze mee bij de begeleiding .
De meerwaarde: hun aanwezigheid werkt heel kalmerend. Contact met honden ( en andere dieren)
versterkt veiligheidsgevoel en vertrouwen.

Om me heen zie ik steeds meer dat er “geen tijd “is voor mensen: geen tijd voor broodnodige en onvoorwaardelijke aandacht !
Ook zijn er (te)veel mensen die heel graag een huisdier zouden willen hebben maar voor wie dat niet mogelijk is.

Als Herman en ik samen op weg waren naar de locaties waar we les gingen geven, dachten we hardop na over oplossingen. Zo ontstond het idee om  “eigen honden(dieren)” een stukje te gaan delen met anderen: anderen die er ook veel aan zouden kunnen hebben .Het idee van de stichting was geboren...
Al snel bleek dat er meer mensen bereid zijn om zich met hart en ziel samen met hun huisdier in te gaan zetten voor de medemens! Ook hadden we al snel een heel enthousiast groepje mensen bij elkaar als creatieve “denktank”. Geweldig dat dit idee al zo breed gedragen word….

Herman

De betekenis van de aanwezigheid van dieren in het leven van mensen is groots.


Uit allerlei onderzoek, maar ook uit mijn eigen ervaring met mijn paarden en honden vroeger, blijken de ongelofelijke effecten op het ervaren van veiligheid,
steun en immense empathie vanuit dieren naar mensen (en gelukkig ook vaak andersom).


Het idee, om vanuit Stichting DjoDjo, mensen om ons heen die niet in staat zijn zelf een dier te (kunnen) hebben,
toch toegang te verlenen tot dierbaar contact en ontmoeting, sprak mij dan ook heel erg aan en motiveerde me om samen met Joke de stichting op te richten.


Verbinding maken is de basis, vanuit veiligheid en zonder oordeel er mogen zijn en de liefde van een dier ervaren is onbetaalbaar en
vaak eerder mogelijk dan ditzelfde met mensen te ervaren.


Mijn hart gaat daarom uit naar onze bezoekteams; die dit onbaatzuchtige werk aan willen gaan en dit vanuit passie voor mens én dier mogelijk maken!
Ik ben zelfstandig gevestigd sociaal psychiatrisch verpleegkundige, docent en trainer en daarnaast in opleiding tot psychotherapeut.

Marianne

De boeiende interactie tussen mens en hond heeft van kind af aan mijn diepgaande interesse gehad.

Of dit nu was in dagelijks contact, het trainen voor een hondensport, of later in het opleiden van honden met hulptaken.

Ik prijs mij dan ook gelukkig dat ik werk heb kunnen maken van deze interactie onder andere in de vorm van lesgeven op een kleinschalige hondenschool die mede mijn naam draagt.


Om tegemoet te komen aan de hulpvraag voor specifiekere individuele begeleiding, ben ik gestart met de erkende opleiding bij Pets4Care tot Dog Assisted Coach, die ik dit jaar hoop af te ronden.

Het coachen zal ik tevens gaan inzetten in mijn consultpraktijk voor astrologie.


Vanaf het prille begin, maak ik deel uit van een enthousiaste werkgroep die is betrokken bij de oprichting van de stichting.

Mijn hart ging steeds warmer kloppen voor dit prachtige initiatief. Ik vind het een voorrecht om deel uit te maken van het (bestuurlijk) team van Stichting DjoDjo en

zal deze zoveel als mogelijk met kennis en ervaring ondersteunen.

Miranda

Ik ben Miranda, moeder van twee zonen en baasje van Mylo (hondje), Coco en Titus(2 poezen).

Toen ik hoorde van het plan om een stichting op te richten waarin bezoekteams mensen in de zeeuwse samenleving zouden gaan bezoeken met hun dier, werd ik gelijk enthousiast.


Door mee te denken in de werkgroep kreeg ik een goed beeld van wat de bedoeling is van stichting DjoDjo.


Vond ik het nog leuker dit te doen met een eigen hondje. Dus toen is Mylo in mijn leven gekomen.


We hebben een trainingstraject doorlopen waarin we veel geleerd hebben.


Mylo blijkt heel geschikt voor het werk vanuit de stichting en we kijken er naar uit om van start te gaan!


Groetjes Miranda.

Silvan

Hallo ,

ik ben Silvan. Ik houd ontzettend veel van dieren en ben thuis bij mijn ouders opgegroeid tussen allerlei verschillende dieren van konijnen tot ezels, katten en kippen.


Samen met mijn familie en al onze dierenvrienden hebben wij al veel doorstaan.Ik heb keer op keer heel veel gehad aan de steun die mijn dieren boden in moeilijke tijden. Ik kan bij mijn dieren lekker mezelf zijn.

Onze hond Sira is hier geen uitzondering op en zij kan geweldig goed spiegelen. Zij kan ons nog veel leren over onszelf en is er ook voor een lolletje of wanneer er leuke spelletjes gedaan worden!


In het dagelijks leven en in mijn vrije tijd ben ik veel met honden bezig.

Stichting DjoDjo brengt mij veel voldoening en omdat ik mij graag verder wil ontwikkelen en het veel van mijn interesses samenbracht was dit een niet te missen kans !

Annelies

"Dieren praten met de ogen vaak verstandiger dan mensen met de mond." ~Ludovic Halévy. Frans toneel schrijver.

Pas sinds kort ben ik betrokken bij stichting Djo Djo. Mijn goede vriend Herman,

voorzitter van de stichting, heeft me gevraagd voor de rol van penningmeester in het bestuur.

Ik zei natuurlijk ja.

Als dierenvriend , maar ook vanuit mijn betrokkenheid bij mensen die minder goed toegang hebben tot hulpbronnen.


Wat meer op de achtergrond, omdat ik in Brabant woon en een drukke baan heb als verpleegkundig specialist in de kinder en jeugdpsychiatrie,

vind ik het een eer een kleine bijdrage te mogen leveren aan deze mooie stichting.

Letty

Als op en top dierenliefhebber en verpleegkundig specialist in de Geestelijke Gezondheids Zorg, zet ik me graag in voor mens en dier! In mijn werk zie ik altijd weer het positieve effect van een hond (of andere dieren) op moeilijke momenten.

Toen ik in de gelegenheid kwam om beide passies te combineren heb ik dat gedaan. Met mijn Hovawart heb ik een nestje gefokt. Uit dat nest is een pup geselecteerd met wie ik nu de opleiding volg tot therapiehond bij TiLT vzw. Over twee jaar kan ik haar inzetten voor DOST d.w.z. Dier Ondersteunende Samenwerkingsgerichte Therapie voor mensen met specifieke problemen in de Geestelijke Gezondheids Zorg.

Maar ook voor mensen met minder ernstige problemen is een dier ondersteunend op moeilijke momenten. De stichting DjoDjo maakt dit bereikbaar voor iedereen. Graag draag ik dan ook mijn steentje bij om deze jonge ambitieuze stichting groot te maken, zodat vele vrijwilligers bij vele hulpvragers dit mooie werk kunnen doen. Het is zo belangrijk de liefde, warmte en troost te kunnen ervaren op zware momenten in je leven.

Stichting Djodjo | Kvk-nummer: 65060954