Wie zijn wij ?

Stichting DJODJO  bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers met een hart voor dieren en mensen.
Deze groep vrijwilligers hebben een bestuur gevormd (zie  "Het bestuur") , er zijn vrijwilligers die "faciliterende taken " op zich nemen en er zijn vrijwilligers die met hun hond bezoekteam zijn ( zie "De bezoekteams").

De stichting is genoemd naar Djodjo, een zwarte labradorreu (zie "Djodjo")
Onderstaande motivatie van de vrijwilligers om mee te doen met de stichting spreekt voor zich:

Mijn motivatie om stichting DjoDjo op te richten samen met Herman:

Zelf heb ik altijd heel veel gehad aan mijn honden: ze zijn er altijd voor me,voelen haarfijn aan of ik goed in mijn vel zit - of niet en hebben dat vaak eerder door dan ikzelf. Ze zijn altijd blij als ik thuis kom, bieden troost  en warmte als het nodig is en zijn altijd heel trouw en vrolijk. Doordat ze mij spiegelen heb ik  veel van ze geleerd.
Sinds 2010 heb ik een eigen bedrijfje, van waaruit ik cliënten zorg en begeleiding bied tijdens hun groei/herstelproces.
De honden zijn altijd aanwezig als “ omgevingsvitamines ”, soms helpen ze mee bij de begeleiding .
De meerwaarde: hun aanwezigheid werkt heel kalmerend. Contact met honden ( en andere dieren)
versterkt veiligheidsgevoel en vertrouwen.

Om me heen zie ik steeds meer dat er “geen tijd “is voor mensen: geen tijd voor broodnodige en onvoorwaardelijke aandacht !
Ook zijn er (te)veel mensen die heel graag een huisdier zouden willen hebben maar voor wie dat niet mogelijk is.

Als Herman en ik samen op weg waren naar de locaties waar we les gingen geven, dachten we hardop na over oplossingen. Zo ontstond het idee om  “eigen honden(dieren)” een stukje te gaan delen met anderen: anderen die er ook veel aan zouden kunnen hebben .Het idee van de stichting was geboren...
Al snel bleek dat er meer mensen bereid zijn om zich met hart en ziel samen met hun huisdier in te gaan zetten voor de medemens! Ook hadden we al snel een heel enthousiast groepje mensen bij elkaar als creatieve “denktank”. Geweldig dat dit idee al zo breed gedragen word….

De betekenis van de aanwezigheid van dieren in het leven van mensen is groots.


Uit allerlei onderzoek, maar ook uit mijn eigen ervaring met mijn paarden en honden vroeger, blijken de ongelofelijke effecten op het ervaren van veiligheid,
steun en immense empathie vanuit dieren naar mensen (en gelukkig ook vaak andersom).


Het idee, om vanuit Stichting DjoDjo, mensen om ons heen die niet in staat zijn zelf een dier te (kunnen) hebben,
toch toegang te verlenen tot dierbaar contact en ontmoeting, sprak mij dan ook heel erg aan en motiveerde me om samen met Joke de stichting op te richten.


Verbinding maken is de basis, vanuit veiligheid en zonder oordeel er mogen zijn en de liefde van een dier ervaren is onbetaalbaar en
vaak eerder mogelijk dan ditzelfde met mensen te ervaren.


Mijn hart gaat daarom uit naar onze bezoekteams; die dit onbaatzuchtige werk aan willen gaan en dit vanuit passie voor mens én dier mogelijk maken!
Ik ben zelfstandig gevestigd sociaal psychiatrisch verpleegkundige, docent en trainer en daarnaast in opleiding tot psychotherapeut.

De boeiende interactie tussen mens en hond heeft van kleins af aan mijn diepgaande interesse gehad.

Of dit nu was in het dagelijks contact, het trainen voor een hondensport, of later in het opleiden van honden met hulptaken.

Ik prijs mij dan ook gelukkig dat ik werk heb kunnen maken van deze interactie onder andere in de vorm van lesgeven op een zelf opgerichte kleinschalige hondenschool -STER-Hondenschool- in de provincie Zeeland.

Om tegemoet te komen aan de hulpvraag voor specifiekere individuele begeleiding, heb ik de erkende opleiding tot Dog Assisted Coach bij Pets4Care afgerond.

Het coachen gebruik ik tevens in mijn consultpraktijk voor astrologie.

Vanaf het prille begin, maak ik deel uit van een enthousiaste werkgroep die is betrokken bij de oprichting van de stichting.

Mijn hart ging steeds warmer kloppen voor dit prachtige initiatief. Ik vind het dan ook een voorrecht om deel uit te maken van het (bestuurlijk) team van Stichting DjoDjo en zal deze zoveel als mogelijk met mijn kennis en ervaring ondersteunen.

Ik ben Miranda, moeder van twee zonen en baasje van Mylo (hondje), Coco en Titus(2 poezen).

Toen ik hoorde van het plan om een stichting op te richten waarin bezoekteams mensen in de zeeuwse samenleving zouden gaan bezoeken met hun dier, werd ik gelijk enthousiast.


Door mee te denken in de werkgroep kreeg ik een goed beeld van wat de bedoeling is van stichting DjoDjo.


Vond ik het nog leuker dit te doen met een eigen hondje. Dus toen is Mylo in mijn leven gekomen.


We hebben een trainingstraject doorlopen waarin we veel geleerd hebben.


Mylo blijkt heel geschikt voor het werk vanuit de stichting en we kijken er naar uit om van start te gaan!


Groetjes Miranda.

Hallo ,

ik ben Silvan. Ik hou ontzettend veel van dieren. Onze huisdieren bij mijn ouders maar nu ook mijn eigen hond Evi zijn ontzettend belangrijk voor me geweest en nogsteeds.

Dankzij Joke ben ik betrokken geraakt bij deze mooie stichting en ben ik een aantal jaar bezoekteam geweest met Sira , de hond van mijn moeder.

Het is geweldig om te zien wat het contact met dieren kan betekenen voor een ander en ik hoop nog lang vrijwilliger te blijven voor DjoDjo en zo nog vele mooie verhalen terug te horen van de bezoekteams.

En wie weet... misschien dat ik zelf in de toekomst ook weer op bezoek kan gaan!

 

"Dieren praten met de ogen vaak verstandiger dan mensen met de mond." ~Ludovic Halévy. Frans toneel schrijver.

Pas sinds kort ben ik betrokken bij stichting Djo Djo. Mijn goede vriend Herman,

voorzitter van de stichting, heeft me gevraagd voor de rol van penningmeester in het bestuur.

Ik zei natuurlijk ja.

Als dierenvriend , maar ook vanuit mijn betrokkenheid bij mensen die minder goed toegang hebben tot hulpbronnen.


Wat meer op de achtergrond, omdat ik in Brabant woon en een drukke baan heb als verpleegkundig specialist in de kinder en jeugdpsychiatrie,

vind ik het een eer een kleine bijdrage te mogen leveren aan deze mooie stichting.

Als op en top dierenliefhebber en verpleegkundig specialist in de Geestelijke Gezondheids Zorg, zet ik me graag in voor mens en dier! In mijn werk zie ik altijd weer het positieve effect van een hond (of andere dieren) op moeilijke momenten.

Toen ik in de gelegenheid kwam om beide passies te combineren heb ik dat gedaan. Met mijn Hovawart heb ik een nestje gefokt. Uit dat nest is een pup geselecteerd met wie ik nu de opleiding volg tot therapiehond bij TiLT vzw. Over twee jaar kan ik haar inzetten voor DOST d.w.z. Dier Ondersteunende Samenwerkingsgerichte Therapie voor mensen met specifieke problemen in de Geestelijke Gezondheids Zorg.

Maar ook voor mensen met minder ernstige problemen is een dier ondersteunend op moeilijke momenten. De stichting DjoDjo maakt dit bereikbaar voor iedereen. Graag draag ik dan ook mijn steentje bij om deze jonge ambitieuze stichting groot te maken, zodat vele vrijwilligers bij vele hulpvragers dit mooie werk kunnen doen. Het is zo belangrijk de liefde, warmte en troost te kunnen ervaren op zware momenten in je leven.

Ik ben Geertje, getrouwd en moeder van drie dochters. Mijn hond heet Emma en is 7 jaar.
Ik heb stichting DjoDjo leren kennen tijden een gesprek aan hun kraam en werd direct enthousiast.
Na een opleiding zijn we gecertificeerd en konden we aan de slag als bezoekersteam om zo ons steentje bij te dragen.
En wat vinden wij dit leuk!
Mijn Hond Emma is gek op mensen en kinderen en is zeker niet wild, maar juist rustig.
Deze bezoeken geven ons veel liefde en plezier en ik hoop dat wij dit nog lang kunnen blijven doen.

Mijn naam is Annette en ben werkzaam als begeleider voor de doelgroep NAH ( niet aangeboren hersenletsel ). Deze mensen hebben allemaal in het "gewone leven " gestaan en de meeste die ik ken hebben toen huisdieren gehad. Door hun beperking is dit nu vaak niet meer mogelijk, het zij door hun handicap of financieel. Waar ik werk mogen de bewoners huisdieren hebben mits ze er zelf voor zorg dragen en de andere bewoners er geen last mee bezorgen. Het houden van een hond is dan bijna niet meer mogelijk en tijdens mijn werk werd er vaak over het gemis van hun hond gesproken als ik over Bono vertelde. Zodoende ben ik Bono af en toe gaan meenemen naar mijn werk, een leermoment voor de hond, en veel plezier voor de bewoners. Ik had toen  contact met mijn leidster van puppycursus en die stelde voor om voor DjoDjo te komen werken met Bono en zo geschiede.

Bono is 5 jaar en we werken nu een klein 3 jaar voor DjoDjo. Onze eerste vast adres was een oudere meneer waarmee we gingen wandelen. Deze meneer heeft geen oogcontact met mij, maar wel met Bono. 1 x per week ging ik bij hem langs en liepen we een polderwandeling. Tijdens deze uitjes verteld meneer alles van de gewassen op het land en houd tevens Bono in de gaten als er verkeer langs komt. Ik heb dit een klein jaartje gedaan, wegens privé omstandigheden, de hoge leeftijd van meneer en zijn dagbesteding is het niet meer mogelijk om bij hem langs te gaan en hoop ik binnenkort iemand anders blij te maken met een bezoek van Bono en mij.

DjoDjo maakt het mogelijk dat mensen die hier behoefte aan hebben weer even een fijn moment met een dier te beleven en iemand te zien krijgen op de momenten dat ze alleen zijn. Je ziet dat dit voor beide partijen goed doet en dat is mooi om te zien. Ben dan ook blij dit te mogen doen met een hond waarop ik super trots ben. Hij is het die de lach op iemand zijn gezicht tevoorschijn haalt.

Met vriendelijke groet,

Annette

Ruby is een heel blije en enthousiaste labrador. Ben je niet helemaal in je humeur dan word je vanzelf al wel een beetje vrolijker van deze kwispelende en aaibare hond. Ruby houdt daarnaast van actie; een stukje mee aan de fiets, rennen op het strand of het apporteren van een bal bijvoorbeeld. Ook haar neus doet het uitstekend, dus ook met een zoekspelletje maak je haar erg blij.

Ruby is geboren op 25 maart 2018 en is 8 weken later bij ons komen wonen. In huis is Ruby een rustige hond. Eten kan ze als de beste! Verder is ze erg lief voor onze kinderen. Ze vindt het prima om geaaid te worden en ‘speelt’ graag mee. 

Deze zachte hond is vast ook in staat om andere mensen wat te bieden dacht ik. Toen ik in contact kwam met Stichting Djodjo sloot dat helemaal aan waar ik naar zocht. Na een training zijn Ruby en ik met veel plezier in september 2019 aan de slag gegaan als bezoekteam.

Stichting Djodjo | Kvk-nummer: 65060954